Wijk Wijnbeleverijen 2023

Direct toen de pandemie ten einde kwam, in maart 2022, brachten we een al tijden sluimerend idee ten uitvoering: Wijnproeverijen op onze oprit.
Niet wetende dat dit zich binnen de kortste keren zou ontwikkelen tot Wijnbeleverijen in de achtertuin en deels in onze bijkeuken en serre.
We hebben er uiteindelijk 9 gehouden alsmede een viertal spin-offs.

Gedurende deze winter werd het steeds duidelijker dat het merendeel van de 25 wijnbelevers van 2022 in 2023 graag verder wilde. En dat er een flink aantal spijtoptanten is (vorig jaar was één WhatsApp ruim voldoende om het verder af te kunnen via gepersonaliseerde mail) die toch eigenlijk ook wel graag……. Bovendien zouden wij het leuk vinden om in 2023 nogmaals 13 Wijnbeleverijen voor wijkbewoners te houden.

Daarom volgen er 13 Wijnbeleverijen van 12 maart t/m 19 november.
Steeds op een zondagmiddag vanaf 16.30 precies tot 18.00 uur ongeveer 😊.
7 Beleverijen zijn een herhaling (in iets aangepaste vorm, een mens blijft immers leren) van de reis langs de belangrijkste en meest bepalende Europese wijnen en wijndruiven.
6 Beleverijen zijn nieuw. Voornamelijk als vervolg op de eerste 7.

Hoe ziet een Wijnbeleverij er uit en wat zijn de (strikte 😊) regels:
Je bent om precies 16.30 uur binnen met een lekker leeg hoofd, zonder kinderen en zonder huisdieren. Je neemt je plechtig voor geen telefoon aan te nemen maar wel vol verwondering open te staan voor wat ik vertel om vervolgens 4 of 5 wijnen met bijpassend hapje en verhaaltje te beleven en daarover met de andere aanwezigen in gesprek te gaan. En verder lekker even …… niets.
Probeer de sfeer aan te voelen en er in op te gaan.

Hoe kun je meedoen:
• Je bent inwoner van de wijk Reizende Man, liefhebber van wijn en wilt graag proeven en leren in een bijzondere atmosfeer. Wanneer je lekker wilt ‘borrelen en kletsen’ dan is dit niet jouw soort bijeenkomst.
Je geeft je per direct op via robbert.franse@gmail.com : Naam/namen, Email, adres en 06. Dit verplicht jou nog tot niets; sterker nog, het verplicht mij om jou via mail op de hoogte te houden en uit te nodigen.
• Op die uitnodiging moet je dan wél reageren. En liefst zo snel mogelijk. Dat doe je via mail. Daarna hoor je zo spoedig mogelijk of er plek is (in principe mikken we op 14 personen per keer). Je reageert dus vervolgens per keer op de betreffende mail.
• Na deze bevestiging maak je het juiste bedrag over (meestal tussen de € 10,00 en € 15,00 p.p.). Dat is inkoopprijs plus kosten; we verdienen er niets aan (anders dan eer, glorie en een goed gevoel).
• Op de dag zelf loop je vlak voor 16.30 uur (zonder heftige parfum of aftershave op) via de bijkeuken van de Olivier van Noortlaan 9 door naar de serre. Daar houd ik m’n startpraatje. Om daarna zo snel mogelijk het eerste glas te beleven. Bij voorkeur buiten.
• In totaal krijg je 4 a 5 ruime halve glazen zodat je nog redelijk nuchter terug kunt naar huis.
• Het fotograferen van de wijn is toegestaan maar het fotograferen van personen niet! Proefformulieren krijg je niet. Noteer of onthoud wat je belangrijk vindt. Wel zo ontspannen.

Ten slotte:
Caroline en ik zijn geen deskundigen. Wij zijn Bourgondische liefhebbers die graag mensen ontvangen en wijn en spijs delen. Daarom/daardoor betaal je kostprijs. De commerciële prijs is ongeveer 3x zo hoog.
Wij schenken de wijnen gerijpt, tijdig geopend en op de juiste temperatuur. De bescheiden hapjes zijn passend en soms zelfs noodzakelijk om de wijn echt tot z’n recht te laten komen.
Bijna alle wijnen zijn ook te koop. Ik zorg voor adressen, prijsindicatie en omschrijving zo snel mogelijk na de beleverij.
Door wederzijdse nieuwsgierigheid met egards ga je met nieuwe kennis en vooral met een nieuwe blik op de wondere wereld van het genieten en beleven van wijn huiswaarts.
Dat overigens niet nadat we het gezamenlijke spel hebben gespeeld ‘Wat was de lekkerste, waarom en hoeveel zou je voor deze wijn(en) betalen’?

Met Bourgondische groet,
Mede namens Caroline
Rob Franse


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *