Blijf je verbazen, geniet van het leven

Prikkels voor de grijze massa is een, met de nodige (zelf)spot geschreven, blog. Het zijn veelal hersenspinsels welke ontstaan zijn door me te blijven verbazen over wat er met ons gebeurt in deze wonderlijke wereld. Een wereld waarin de algemene opinie zeer beïnvloed wordt door populistische aannames welke lekker bekken en makkelijk te begrijpen zijn. Aannames die, bijvoorbeeld middels krantenkoppen of oneliners van “topmensen?”, vaak onze mening vormen. En, nog belangrijker, ons humeur vaak mede bepalen.

“Ik denk dus ik ben”, zei Descartes ooit. Iets wat de laatste decennia steeds meer vervangen is door “ik consumeer dus ik ben”. Anders gezegd: Vorm jij je mening door te consumeren of door na te denken? Ik betrap mezelf er in ieder geval op dat consumeren veel makkelijker is dan echt nadenken…….. Gelukkig bestaat het leven niet alleen maar uit makkelijker, maar ook uit uitdagender. Vandaar. Blijf je verbazen! Geniet van het leven.

Mocht het zo zijn dat je een bijdrage wilt leveren dan ben je van harte welkom. Mits het natuurlijk om een prikkel gaat met inachtneming van alle fatsoensregels.

Heb jij een verhaal wat je zelf niet goed onder woorden kunt brengen? Dan help ik jou daar graag mee. Zie https://www.jouwverhaalverwoord.nl/

Rob Franse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *