Of ik nu een struisvogel ben?

Helemaal niet. Een struisvogel stop zijn of haar kop in het zand. Alwaar je niets ziet. Ik kijk juist wat meer om me heen en zie vele lichtpuntjes. En dat zijn niet alleen de lampjes op m’n oprit die midden overdag aan zijn omdat het stomweg ‘donker’ is vanwege de overvloedige regenval. Het zijn wel de vele berichten in de media met goed nieuws. Goed nieuws voor ons allemaal. Maar dan ben je vaak al op pagina 9 van de krant aangekomen alwaar de echt goede berichten vaak verstopt staan onder een niet al te juichende titel. Berichten waar je nauwelijks aan toe komt doordat je voor die tijd al overspoeld bent met heel veel breed uitgemeten slecht nieuws.

Onderstaand een bloemlezing van goed nieuws in de laatste 2 weken:

• De ozonlaag is zich echt aan het herstellen. Wereldwijd! Dankzij ons eigen ingrijpen!
• Een zeer kritisch journalist merkte op dat hij ruim 10 jaar geleden nog schreef over een mogelijke opwarming op onze Aarde van 4% a 5%. Inmiddels schrijft hij over 1,5%. Dankzij ons eigen ingrijpen.
• ‘We’ zijn na de eerste schrik binnen een jaar zover dat we de Oekraïne echt steunen. En niet alleen meer met helmen. Bovendien werken we als ‘Vrije Westen’ steeds meer samen.
Zomaar een drietal zaken die we internationaal voor elkaar hebben gekregen.

• We verbruiken daadwerkelijk minder energie. Deels doordat het niet zo koud is maar ook doordat we zelf (!) zuiniger aan doen.
• We zijn nagenoeg verlost van de 3 klapzoenen. En hebben daar de veel persoonlijkere en minder intimiderende knuffel voor teruggekregen.
• Verschillende politiediensten hebben razendsnel een ontvoerde 15-jarige jongen bevrijd op de A-27. Mede met dank aan een oplettende buurtbewoner die snel in actie kwam.
Zomaar een drietal zaken die we in Nederland samen voor elkaar hebben gekregen.

• Helemaal onderaan een artikel met de kop ‘Alarm om tekort aan laadpalen voor truck’ staat ‘Geen zorgen over laadpalen voor personenauto’s, daar zit het tempo goed in’ (Je kunt ook lezen dat het vrachtvervoer in navolging van het personenvervoer goed op weg is). En er wordt echt ingezet op schoner vrachtvervoer in binnensteden.
• Onder de inleiding ‘Drie op de vijf tieners is de afgelopen twee jaar betrokken geweest bij een gevaarlijke verkeerssituatie of ongeval’ staat bijna verstopt in de tekst staat dat Interpolis (een private onderneming!) een heel stevige positieve campagne start om dit gedrag te helpen veranderen.
• Dirk de Wachter blijft, ondanks zijn ziekte, een zeldzaam inspirerend mens. Iets wat hij ook nu blijft delen met ons allen.
Zomaar een organisatie, een bedrijf en een persoon die iets goeds voor ons allen voor elkaar proberen te krijgen.

Ik weet het. Er is nog altijd heel veel om ons zorgen over te maken. Maar daarmee kom je niet verder. Met ‘hoop’ kom je wel verder. Bovenstaande geeft mij die hoop.

Rob Franse, 12 januari 2023

Eén gedachte over “Of ik nu een struisvogel ben?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *