En dan is er plotseling domme pech

Pas twee weken geleden schreef ik over ‘Zoveel mazzel gehad’. Sindsdien werden we geconfronteerd met echte pech situaties met heftige impact. Niet bij ons zelf maar wel in onze directe omgeving.

Eens te meer realiseren we ons hoeveel mazzel we hebben.

Me al tijden suf lezend in moeilijke boeken en stevige actuele artikelen is het mij steeds duidelijker geworden dat we zeer afhankelijk zijn van met name onze genen en onze aangeboren positieve instelling. Ook wanneer we domme pech hebben.

Van de pechvogels waar ik het nu over heb weet ik dat ze fit zijn en positief in het leven staan. Ik hoop dat ze dit weten vol te houden. Tijdelijk dips lijken me niet te voorkomen.

‘Leven is dansen met omstandigheden’ pleeg ik vaak te zeggen. Ja, ook in deze situaties, waarbij je tevens het gevecht aan moet gaan. Een gevecht waarbij je dansend (!) door de ring zult moeten gaan. Aanvallend en verdedigend. Met veel rustmomenten waarbij je geassisteerd wordt door verzorgers.

Ik heb de laatste weken meerdere mensen gesproken die me vertelden dat ook zij zoveel mazzel hebben. Zich dat ook realiseren. Waarbij een deel van hen zich oprecht en concreet afvraagt of ze in hun eigen werksituatie of via vrijwilligerswerk wel voldoende bijdragen.

Ik realiseer me dat dit vooral betekent dat ik omringd ben door fantastische mensen. Mensen met wie ik graag praat. Zonder goede raad te geven overigens. Het zijn de echte puzzels in het leven. En puzzelen doe je -waar mogelijk- samen.

Zo gaan we puzzelend en dansend door het leven. Zonder te vergeten ondertussen ook leuke en of bevredigende dingen te doen.

Schaam je er niet voor wanneer het je allemaal mee zit. Wanneer je geniet. Je hebt het nodig. Deel het waar mogelijk.

De lente staat voor de deur. Sommige zonnestralen geven al warmte.

Koester je in die warmte.

Die warmte is er ook voor jou!Rob Franse, 10 februari 2023

2 gedachten over “En dan is er plotseling domme pech”

  1. Weer raak gezegd Rob, en inderdaad, je eigen positiviteit brengt je met gelijkgestemde in contact of anders nemen ze die positiviteit over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *