De herontdekking van de man, deel 3

Ik heb er weer 5. Met dank aan de aanbrengers.

  • Leer jongens uit bomen te vallen! En laat de overbezorgde overblijfmoeder dan niet onmiddellijk klaar staan met ontsmettingsmiddelen en het voorstel voor röntgenfoto’s. Zonder vallen leer je nooit klimmen. En schrammen horen er bij
  • VOED ZE OP. Te veel jongetjes zijn tegenwoordig erg irritante prinsjes. Vaak met een moeder die vertelt hoe leuk ze wel zijn, hoe geweldig ze zijn en dat ze vooral “ruimte” moeten hebben. Eerst maar eens opvoeden; daarna pas de ruimte geven. Niets zo irritant als het niet opgevoede kind van een ander…….
  • Leer ze fietsen. Fiets met ze mee. Loop met ze mee. Leer ze in de regen fietsen. Boem is ho en je staat weer op. Misschien vooral een taak voor vaders? En absoluut verboden: Ze naar school brengen met de auto. Ook het excuus dat het regent en dat jij haast hebt slaat helemaal nergens op. Je fietst of je bent een droeftoeter (en dat geldt zeker voor de ouders)
  • Ga niet in de USA wonen met kinderen. In veel staten is er een wettelijk verbod om kinderen alleen op straat te laten spelen. De sheriff en de kinderbescherming staan onmiddellijk bij je op de stoep als je deze regels overtreedt. Heel benieuwd naar de volgende generatie Amerikanen
  • Leer dat streven naar niveau mooi is. Maar dat streven naar een topniveau meer verliezers dan winnaars kent. Je kleine mannetje is niet altijd geweldig. En dat geldt des te meer voor grote mannetjes die van hun ouders het idee meegekregen hebben dat ze wél iets bijzonders zijn

Overigens geldt bovenstaande voor mannen, ook voor kleine mannen. En ja, het geldt vaak ook voor meisjes en vrouwen.

(De eerste 2 delen verschenen op 27/2 en op 21/3)

 

Rob Franse, 3 mei 2015

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *