“Witte” caravans en campers

Je kunt er niet omheen in deze tijd van het jaar. Letterlijk en figuurlijk. Ze zijn groot, hoog, rechthoekig en vooral wit. Of gebroken wit. Soms zelfs een beetje vies wit.
Eigenaren van deze sleurhutten of redelijk snel rijdende mobiele huizen zijn er niet alleen dolblij mee maar ze verheugen zich ook op een mooi stukje vrijheid. Daar moet eerst wel wat voor gebeuren. Het witte ding moet uit de stalling gehaald worden, volgepropt worden en vooral startklaar zijn voor het moment van vertrek.
Een drukke bedoening zo vlak voor het huis. Of het nou op de eigen oprit is, half op de stoep of anderzijds zo dicht mogelijk in de buurt.
Naar die bedoening mag ik graag kijken. Hoeveel fietsen? Is dat nou een complete zak aardappelen? Veel pindakaas trouwens. En o jee, een voortent die toch nog even gelucht moet worden.
Tussen dit moment van ophalen en de inruimacties enerzijds en het uiteindelijke vertrek anderzijds zit soms eventjes en soms meer dan eventjes. Het eerste en het laatste moment vind ik leuk. Je ziet de voorpret. Het moment dat het stilstaande gevaarte in al zijn of haar ‘witheid’ in de tussentijd grauw begint te worden is meer dan ooghoek vullend en niet het moment waarop je denkt ‘wat leuk’, laat staan ‘wat mooi’.

Groen? Waarom niet, zeker niet wanneer het geval tegen begroeiing aanstaat. Rood/geel zoals die van Bassie en Adriaan? Flower/power bloemmotief om extra cachet te geven aan het vrijheidsgevoel? Desnoods fluorescerende lichten aan de onderkant?
Persoonlijk zou ik dat mooi vinden. Het zou een extra glimlach op m’n gezicht toveren. Misschien ook wel bij de trotse bezitters. Wellicht nog meer dan nu het geval is.

Een witte……….

Hoe dan ook, veel plezier er mee!

Rob Franse, 8 mei 2024


Eén gedachte over ““Witte” caravans en campers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *