Een Prikkel met een informatief cadeautje

Eerst maar het cadeautje: Een maand lang gratis toegang tot De Correspondent.

Dat doe je via onderstaande link. Je kunt natuurlijk ook eerst even kijken op https://decorrespondent.nl/over

https://decorrespondent.nl/gratis-maand/4uq27ypf2a

Waarom? Ten eerste omdat De Correspondent jou deze mogelijkheid via mij als abonnee biedt. Ten tweede omdat ik denk dat wij allen er belang bij hebben dat een kwalitatief hoogwaardig journalistiek platform blijft bestaan. Ten derde om jullie enig inzicht te geven in ‘waar ik mijn informatie vandaan haal’. Wie weet brengt het jou op een idee.

Doorgaand op dat laatste punt. De vraag waar ik goede informatie vandaan haal:
• NOS.nl in plaats van het NOS journaal wat m.i. een merkwaardige selectie is van NOS.nl.
• De NRC. En dan vooral de opiniestukken van mensen als Bas Heijne. Ik had ook kunnen kiezen voor de Volkskrant maar ik vind NRC net iets beter.
• Het FD (Financieel Dagblad). En dan vooral de zaterdageditie. Inclusief het onvolprezen katern Voor.kennis wat de gewenste verdieping en inspiratie opgedeeld in drie secties ‘Inzicht, Vooruitzicht en Opinie’ brengt. En nee, dat gaat niet alleen over ‘Financieel’ maar vooral over vooruitzichten en ontwikkelingen.
• Blendle omdat het dagelijks interessante artikelen laat zien uit verschillende kranten waaronder de Belgische kwaliteitskrant De Standaard.
• Het AD vanwege het plaatselijke nieuws, sport en de columns van Eus (Ozcan Akyol).
• De Correspondent.
• Buitenhof op NPO1 op de vroege zondagmiddag -ofschoon ze nu, net als Voor.kennis, zomervakantie hebben-. Het is trouwens het enige praatprogramma wat ik op TV kijk. Nagenoeg alle andere praatprogramma’s doen zelfs de beste denkers zeer tekort waardoor ze veel minder tot hun recht komen dan in een goed opgesteld artikel waarover eerst is nagedacht.
• The Optimist Daily.
• Alles van Yuval Noah Harari en dan vooral zijn boeken.

Daarmee heb ik qua informatie het belangrijkste geloof ik wel gehad. Vervolgens herlees ik sommige stukken om ten slotte -en met regelmaat- in gesprek te gaan over sommige informatie. Heerlijk, vooral als de ander goed geïnformeerd is maar toch een andere mening of visie heeft. Of aanvullingen.

Ik wens je veel echt informatieve en interessante informatie toe die aanzet tot denken en praten.

Groet!

Rob Franse, 5 augustus 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *