Geen gezeur, iedereen goed humeur!

En dat begint met een verbod op ‘ja maar’.

Gevolgd door het overslaan van alle berichten in de media die het hebben over ‘Bergafwaarts, vastgelopen, boosheid, protesten’ en wat al niet meer.

De lente komt er aan (en niet ‘ja maar het duurt zo lang’). Problemen worden erkend. Aan oplossingen wordt gewerkt. De eerste resultaten zijn zichtbaar.

Uit vele verschillende onderzoeken blijkt dat wij Nederlanders best wel willen wanneer we het hebben over een circulaire economie of stikstofbeperking. Onze grootste hinder -zowel bij onszelf als bij de politiek- is ‘ja maar’.

De laatste 77 jaar geven vertrouwen in ons oplossende vermogen. Nee, dat is geen garantie voor de toekomst.

Iedere nieuwe generatie heeft -gelukkig- weer een nieuw oplossend vermogen. Dat is nodig ook. De wereld van morgen kun je niet uitvinden met de denkwijze van gisteren.

Op naar minder gebruik van schermen en meer elkaar spreken. Dan blijkt al snel dat we met z’n allen best leuk en aardig zijn en merendeels hetzelfde nastreven.

Ja, het kost tijd. Ja, er moeten offers gebracht worden. Nee, wij hier in Nederland zijn niet schuldig aan de inflatie of covid. Hou op elkaar de schuld te geven en zaken die in het verleden fout gegaan zijn eindeloos uit te pluizen. Kijk naar de toekomst en ga zaken oplossen. Dat is iets wat wij altijd gekund hebben en ook nu nog (of weer) kunnen.

Zo, nu lekker allemaal aan de eieren en op naar morgen. Nieuwe dag, nieuwe kansen.

Wees goed, doe goed en help elkaar. Lekker aan de slag.Rob Franse, 7 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *