Struisvogels en komkommers

En dan hoeft er even helemaal niets…….
Het is zomer en het wordt echt warm. De zon hoeft niet eens opgezocht te worden. Velen hebben vakantie. Tijd voor onbekommerdheid dus. Ook voor diegenen die geen vakantie hebben. Rustige lange avonden en lome weekends voor iedereen. Lekker weinig afspraken.
Als het goed is dan gaat dat alles gepaard met ‘lekker weinig nieuws’. Journalisten zijn grotendeels op vakantie, politici zijn met reces en vele bedrijven staan tijdelijk op een laag pitje.
Van (grote wereld) problemen willen we even niets weten. We hebben even pauze nodig. Het is één van die weinige momenten in het jaar dat we met recht een voorbeeld kunnen nemen aan de struisvogel en dus de kop in het zand mogen en kunnen steken.
Lekker komkommertijd. Zou het woord ‘onbekommerd’ daar misschien vandaan komen? Het zal wel niet want straks, na de zomer, gaan we ons weer bekommeren. Om van alles en nog wat. We zullen wel moeten gezien alle uitdagingen die er voor ons allen liggen en nog aankomen.

Zal dit de laatste onbekommerde zomer zijn? Kunnen we een volgende zomer(vakantie) nog betalen? Is er een volgende zomer genoeg water? Is er nog bos? Mogen we nog energieverspillend reizen?
Als ik naar het gedrag van vele landgenoten kijk dan lijkt het er bijna op dat diegenen die het zich kunnen veroorloven hierop vooruitlopend ‘maximaal gaan genieten en spenden’. En dat in combinatie met het ‘inhalen wat de laatste twee jaar niet kon’. Vliegtuigen vol struisvogels…

Of ik er wat van vind? Er een mening over heb? Daar waar iedere deskundige er de laatste twee jaar compleet naast zat voor wat betreft de voorspellingen over ons ‘na-corona-gedrag’?
Nee. Ik vind er niets van. Ik kom niet verder dan waarnemen. Waarbij ik het grijze hoofd zo af en toe schud. Vol verwondering over de mensheid in het algemeen en sommigen in het bijzonder. Wetend dat een onbekommerde zomer zeer waardevol is. Nodig is om bij te tanken. Tot jezelf te komen.
Het is mij best wanneer je van alles wilt inhalen. Maar of je dat iets oplevert?

Wel heb ik een suggestie. Voor de periode vlak na de zomer. Een periode die getekend zal worden door inhaalfeestjes, inhaalborrels, inhaalverjaardagen, inhaalbruiloften, inhaalexposities en inhaalconcerten die om aandacht zullen wedijveren met inhaalacties op het werk, in de politiek, ten behoeve van de energietransitie en in de gezondheidszorg (met of zonder corona):
Probeer wat minder in te halen. Kijk vooruit. Er staat nog veel te gebeuren. Weeg de keuzes goed af en zorg daarbij voor voldoende tijd voor jezelf en jouw geliefden!

Rob Franse, 15 juli 2022

2 gedachten over “Struisvogels en komkommers”

    1. Wanneer je ‘bezemklasje’ leest dan is het wat mij betreft geen inhalen maar ophalen en extra plezier in plaats van ingehaald plezier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *