Het gaat niet meer vanzelf! Daarom begin ik een uníeke serie wijnproeverijen.

‘Zelfs de kleinste dingen zijn opeens een grote opgave’ zo schreef Ilja Leonard Pfeijffer onlangs in de NRC. ‘Ik kan geen dingen meer doen zonder erbij na te denken’.

En zo is het ook. Ook bij mij. Dat is ongelooflijk lastig juist omdat we als mensen slechts kunnen functioneren dankzij het feit dat we 95% van de dingen die we doen ‘onbewust’ doen.

Jarenlang heb ik iedereen gezegd dat ‘Leven een dans met de omstandigheden is’. Een dans dus en niet een gevecht.

Denkend dansen lukt niet. Een nieuwe dans lukt niet direct. Niet dansen en alleen maar denken doet je bezwijken onder het gewicht van de gedachten. Bezwijken, soms in de vorm van burn-outs, soms in de vorm van somberheid en/of eenzaamheid, is iets wat niemand wil.

Wil je de enorme uitdagingen van vandaag de dag en de tijd die gaat komen een beetje aankunnen dan móet je dansen. Niet alleen, maar samen!

Het is iets wat we de laatste twee jaar bijna verleerd zijn.

Toch hebben we het juist in deze crisistijd ongelooflijk hard nodig. Bijtanken is juist nu van het grootste belang. Weer bij elkaar komen is essentieel.

We weten het. Toch lukt het velen niet. We weten vaak niet meer hoe. Zien er tegen op. Denken er over na.

JUIST DAAROM GA IK DIE BIJZONDERE REEKS WIJNPROEVERIJEN HOUDEN.

Eerst voor mijn eigen woonwijk maar bij voldoende interesse ook voor andere geïnteresseerden. Zie mijn artikel van vorige week. Een unieke reeks van inmiddels 9 proeverijen van maart tot in oktober zonder enige koopverplichting. Je doet via de reeks kennis op van álle belangrijke Europese druiven en wijnen. Maar je kunt er natuurlijk ook 1 of 2 uitpikken. Aan jou de keus.

Wat ik daarmee hoop te bereiken? Naast het lekker wijn proeven, drinken en er over leren?

Ik hoop dat het mensen beweegt om elkaar te ontmoeten. Ik denk dat ontmoeten veel makkelijker gaat wanneer iedereen ook iets om handen heeft. Luistert. Iets doet (proeven en drinken). Er over vraagt. Er over met elkaar in gesprek gaat. Luistert naar mijn verhalen en anekdotes. Egards naar de wijn en naar elkaar. Nieuwe ontdekkingen doet.

Ik denk op deze manier onze oprit, huis en tuin precies daarvoor te gebruiken waar deze voor bedoeld is. Naast een plek voor onszelf ook een plek voor ontmoetingen. Ontmoetingen met een mooi glas en een klein hapje. Indrukken die met nadruk vragen om herdruk. Dansend en bijgetankt terug naar huis. Gelaafd. Net iets gelukkiger.

Zie het als onze bijdrage om het leven (weer) ‘leuk en waardevol te maken’ in een chaotische, ingewikkelde en zorgelijke tijd………….

Rob Franse, 10 maart 2022

2 gedachten over “Het gaat niet meer vanzelf! Daarom begin ik een uníeke serie wijnproeverijen.”

  1. ‘Ik denk op deze manier onze oprit, huis en tuin precies daarvoor te gebruiken waar deze voor bedoeld is.’ Deze woorden raken me diep.
    Mooi initiatief Rob. Wens je vele mooie ontmoetingen en gesprekken. Samen dansen. Net iets gelukkiger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *