Rookhok paradox

Nu we, met dank aan de QR code, weer wat vaker op stap kunnen valt het me eens te meer op: Het rookhok is de ultieme versneller van nieuwe contacten!

Zo legden we afgelopen donderdagavond op zeer ontspannen wijze een aantal nieuwe contacten in en om een prachtig rookhok bij een zeer gezellig restaurant. We hadden het reuze naar ons zin met z’n tweeën maar het is ook prettig om tussendoor even een ander te spreken. Wanneer je blijft zitten dan lukt dat niet. Bovendien is het tijdens een fors diner -met dito wijn- van ca. vier uur ook wel heel prettig om af en toe de benen te strekken en een frisse neus te halen. Mijn rug en mijn stramme knieën worden er sowieso blij van.

Grappig is het ook dat een ieder die het rookhok benadert dit met zichtbare tevredenheid doet. Lekker, even staan, even roken, even een ander kletsje. Straks weer enthousiast verder eten.

Na de laatste gang was het uiterst plezierig om de koffie vlak bij het rookhok aan een tafeltje zittend te genieten. De naar buiten komende gasten op weg naar hun auto stopten zonder uitzondering. ‘goedenavond’. ‘Goed plekje’. ‘Gezellig’. ‘Ruikt goed die sigaar’ etc. En vaak uitmondend in een praatje. Om vervolgens extra tevreden met een brede zwaai de weg naar de parkeerplaats te vervolgen.

Weet je wat ik nou zo merkwaardig vind? Dat dit soort extra gezelligheid klaarblijkelijk alleen maar kan middels een rookhok. Dat was jaren geleden zo en dat is nog steeds zo. Daaruit trek ik de conclusie dat het verbod op binnen roken prima is. En ook dat het hebben van een aangenaam rookhok voor velen een echte extra is. En dat er nog steeds geen enkele fabrikant is die het voor elkaar heeft gekregen om met een volstrekt onschadelijk rokertje op de markt te komen.

Merkwaardig toch wanneer behoeftes aan even naar buiten, even bewegen, even praten en even iemand anders ontmoeten kennelijk behoorlijk groot zijn.

Rob Franse, 2 oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *