Nog meer hoop. Zelfs beetje blij!

Blij:
Ik vond bij het opruimen een CD-Box met daarop 70 songs uit de jaren 1966/1969: Melanie met Beautiful People, Mama’s en papa’s met Monday Monday, Johnny en Rijk met De Bostello, Ramses en Liesbeth met Pastorale, David Bowie met Space oddity en zelfs de Edwin Hawkin singers met Oh, Happy day.

Hoopvol:
Uiteindelijk gaat het bij alles en iedereen om het hanteren van de Gulden Regel: Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Iemand gaat het binnenkort Macron en Erdogan uitleggen. Duidelijk maken dat er kennelijk zaken zijn die anderen zo ontzettend kwetsen….. en dat het voor diegenen die kwetsen zo onbegrijpelijk is…… De walgelijke moord op le professeur is zo’n beetje door iedereen veroordeeld. Ik zou zeggen ‘Op naar de volgende stap’.

Blij:
Bij het opruimen heb ik ook veel hele mooie DVD’s gevonden. Sommige zelfs nog in de nooit geopende verpakking. Dat wordt kijken! Ik heb inmiddels al een nieuwe grotere TV besteld.

Hoopvol:
Misschien is het wel zo dat we over een week verlost zijn van de meest extreme president in het Witte Huis. Ik durf er bijna niet op te hopen maar ik hoop het toch echt.

Blij:
Wie ik ook bel (dagelijks pleeg ik tenminste 2 telefoontjes), iedereen reageert blij. Ik weet het, dat heeft niet noodzakelijkerwijs met mij te maken, maar wel met een overgaande telefoon en een stem aan de andere kant die graag een goed en mooi praatje wil houden. Soms zelfs vraagt hoe het met jou is!

Hoopvol:
Ik verwacht dat de coronamaatregelen worden aangetrokken. Opdat al die hedonistische types die de rand van de regels opzoeken en hun eigen pleziertjes boven ‘algemene verantwoordelijkheid’ stellen stomweg thuisblijven. Om aldaar te leren aardig en gezellig te zijn zonder steeds maar te vertellen wat hen is afgenomen.

Blij:
Vanwege onze gezondheidszorg die, piepend en krakend en natuurlijk ook fouten makend, bereid is ons te behandelen ondanks al het onfatsoen (ik zeg het netjes) wat over hen uitgestort wordt.

Hoopvol:
Dat we, nadat we het virus er onder hebben gekregen, begrijpen dat het probleem niet het virus is maar ons gedrag. Zoals dat ook geldt voor het milieuprobleem, de overbevolking, de te grote verschillen in perspectief en ‘erkenning’. Dat we wat vaker regels uitvoeren in plaats van ze op onze eigen manier te interpreteren (of stomweg te overtreden).

Blij:
Met veel kleine dingetjes die je in ‘normale’ tijden over het hoofd ziet.

Hoopvol:
Dat men nieuwe ogen aanschaft om op die manier nieuwe werelden te leren zien en te begrijpen. Het is nodig en het geeft je zoveel meer dan wat je nu hebt.

Blij:
Dat ik nog steeds schrijf vanuit verwondering en me niet laat leiden/lijden door al te veel ergernissen. Dat m’n inspanningen om goed te leven haar vruchten hebben afgeworpen. Waarschijnlijk omdat het best wat moeite kostte.

Hoopvol:
Dat de wijn morgen nog beter is dan vandaag.

Blij:
Dat de wijnen die ik heb laten rijpen echt mooi geworden zijn.

Hoopvol:
Dat ik die wijnen straks weer kan delen.

Blij:
Wanneer dat met een gepaste en oprechte knuffel kan.

Rob Franse, 28 oktober 2020

2 gedachten over “Nog meer hoop. Zelfs beetje blij!”

  1. Wat een mooie positieve prikkels vandaag Rob! Hoop en blijheid wens ik alle mensen toe! Tel je zegeningen…… Ik ga deze versie doorsturen.
    Hartelijk dank en fijne zondag nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *