Pauzeknop ‘Zonder Zorgen’

Die Pauzeknop is te vinden vlak naast de knop ‘Vertrouwd’. Beide knoppen bevinden zich vlak boven de knoppen ‘Zorgeloos slapen’, ‘Uitgerust wakker worden’, ‘Aangenaam gevulde maag’ en ‘Gezondheid’. Ze bevinden zich onder de knoppen ‘Prettig gezelschap’ en ‘Knuffel’.

Er is slechts één klein probleempje: De knoppen kunnen wel ingedrukt worden maar er gebeurt verdraaid weinig. Het lijkt er zelfs op dat de knoppen terugroepen ‘Regel het lekker zelf even!’

Ik verwens voor een moment die reactie en denk ‘Waarom moet ik altijd alles zelf regelen?’ om me vervolgens al snel te realiseren dat het toch echt ikzelf was die zo graag alle vrijheid van de wereld wilde hebben.

Kennelijk ben ik een beetje dom geweest met m’n wensen. Onlangs waarschuwde m’n broer mij nog: ‘Pas op wat je wenst!’. Tsja, hij heeft best wel gelijk. Anderzijds vind ik het best wel onredelijk dat ik zo hard aan mijn wensen van ooit vastzit. Of waren het geen wensen? Heb ik zelf meegewerkt om deze wereld te maken tot wat deze nu is? Door m’n stemgedrag en mijn eigen ethos?

Gelukkig is er een helpdesk. Mijn helpdesk neemt zelfs initiatief. Die zegt van tijd tot tijd ‘Nu even klaar. Wat anders’. Met regelmaat luister ik daar naar. Vaak acteer ik er ook op. Ik zet een aantal dingen uit. Bewust ga ik iets anders doen. Bij voorkeur iets waarbij ik moet bewegen.

Uitzetten. Hoe moeilijk kan het zijn. Hoe weinig heb ik gemist.

Wat is het belangrijk om naar de juiste personen te luisteren.

Het neemt daadwerkelijk zorgen weg.

Even zonder zorgen 😊Rob Franse, 10 september 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *