Mijn voldoening! En wat is die van jou?

Het is een razend leuke en best wel belangrijke vraag. De buitenwereld is niet altijd mooi of inspirerend dus moet je het jezelf naar de zin maken. Je moet (ook) dingen doen die jou voldoening geven. Ik zal jou vertellen waar ik mijn voldoening uit haal. Vervolgens ben ik zeer benieuwd naar wat jou voldoening geeft!

Mijn voldoening komt vooral voort uit schrijven. Dat doe ik nu al al 5 jaar via dit blog, al drie jaar middels gesprekken met oudere Maarssenaren voor https://www.historischekringmaarssen.nl/ en al weer een jaar voor https://www.weerbaarwater.nl/ . Inmiddels schrijf ik ook voor derden. Dan heb je het over profilering van iemand of iemands onderneming, levensverhalen, verhalen over bijzondere ervaringen etc. Dat doe ik via https://www.jouwverhaalverwoord.nl/ . Zowel het gesprek, het uitzoeken, het schrijven als het publiceren of overhandigen geven voldoening. Daarnaast doe ik wat vrijwilligerswerk. Zo ben ik gastheer bij http://www.vechtstreekmuseum.nl/ , doe ik het een en ander op communicatie en promotiegebied voor https://www.gilde-nederland.nl/ en https://www.gilde-stichtsevecht.nl/ en doe ik nog wat met wijn waaronder proeverijen. Tenslotte doe ik zo af en toe ook nog iets als voice over voor reclamefilmpjes en documentaires.

De voldoening van mijn echtgenote Caroline komt voort uit het verzorgen van het wekelijkse empty-nest diner bij ons thuis (wat ze al weer meer dan 10 jaar doet), beeldhouwen en keramiek maken. Inmiddels staan er ontzettend leuke pinguïns, panda’s, katten en wat al niet meer van haar te koop bij https://www.kunstmeteenkoekje.nl/ in de Kaatsbaan te Maarssen waar ze een helpende hand is bij het geven van creatieve workshops. Daarnaast is ook zij vrijwilliger bij het eerder genoemde Vechtstreekmuseum.

Die voldoening delen wij steevast tijdens het dagelijkse uitgebreide diner. We genieten van de maaltijd, de wijn, het rokertje naderhand en van elkaars ervaringen en ideeën.

Niks niet voor onszelf opkomen maar misschien wel juist daardoor aan onszelf toekomen. Lekker bezig zijn en mee (mogen) doen dus.

En jij? Waar haal jij jouw voldoening uit? Kan ik er iets van leren? Breng je mij op ideeën?

Rob Franse, 20 november 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *