35 Jaar getrouwd. En aandacht…

Rozen, een topdiner en mooie ontmoetingen. En dat allemaal met veel aandacht.

Omdat ik een verwonderaar en onder woorden brenger ben, meer dan een fotograaf, selfiedeler, dichter of schilder, schrijf ik graag. Het grote voordeel daarvan voor mijzelf is dat ik alvorens te gaan schrijven het geheel nog meerdere malen herbeleef en het zelf kleur geef. Met aandacht herkauwen zou je het kunnen noemen. En ja, dat deel ik via m’n blog, wat natuurlijk in zekere zin ook aandacht vragen is.

Meestal deel ik iets om over na te denken. Vaak is het kritisch en gaat het over de maatschappij. Deze keer gaat het vooral over mijn beleving welke ik mooi genoeg vind om anderen daarin mee te nemen. 35 Jaar aandacht van en aan één en dezelfde persoon. Waarachtig iets om aandachtig maar met zekere luchtigheid te beleven. Samen.

De dag begon al zo leuk. De plaatselijke bloemist komt mooi op tijd met een vaas gevuld met 35 prachtige rode rozen. Je hoeft er niets meer aan te doen. Gewoon neerzetten en er van genieten. Wat een superservice.

Door de dag heen neemt het verheugen op het diner toe. Daarbij hebben wij de luxe dat het op slechts 5 minuten lopen van ons huis is (en 10 minuten terug overigens). Toch moet dat diner nog even wachten omdat we ter plekke verrast worden met 2 onwaarschijnlijk grote glazen prachtige champagne. Ze waren gelukkig niet tot aan de rand gevuld maar toch. Zittend aan ons tafeltje in de hoek van het restaurant ontgaat het de andere bezoekers niet. De jonge vrouw naast ons is zo lief om voor te stellen een foto van ons te nemen. Wellicht dat ze een moment denkt ‘dus zo ziet dat er bij ons over 30 jaar uit’.

De chef en de sommelier hadden er echt zin in. Prachtige gemarineerde zalm en tonijn werden begeleid door een Sancerre welke nadrukkelijk de kenmerkende vuursteen smaak had zonder dat moderne florale. De cappuccino van truffel en Parmezaan blijft iets heel bijzonders, zeker wanneer deze begeleid wordt door een Meursault met precies de juiste houtopvoeding. Om beide volledig tot hun recht te laten komen is het verstandig om tenminste 20 seconden te genieten van de slok wijn alvorens de volgende hap of slok te nemen. Gelukkig bleef er genoeg Meursault over voor bij een werkelijk geweldig en superieur klaargemaakt stuk rog vleugel. Zelden kost het zo weinig moeite om je aandacht volledig bij het diner en bij elkaar te houden.

In zo’n sfeer heb je kennelijk beiden de uitstraling die leidt tot meerdere buitengewoon leuke ontmoetingen. Tijdens de koffie raakten we bijvoorbeeld aan de praat met een echtpaar dat net als wij het genieten met aandacht weet te combineren met verwondering. Dat gaan we dus binnenkort herhalen in hun galerie……

Aandachtig zijn we samen in alle rust naar huis gelopen. Dat was gezien mijn wankele tred nodig ook. 12.784 dagen getrouwd…….. Zou het geheim in oprechte aandacht voor elkaar zitten?

Rob Franse, 3 oktober 2018

8 gedachten over “35 Jaar getrouwd. En aandacht…”

  1. Rob en Caroline,

    Van harte gefeliciteerd met jullie 35 jarig getrouwd samen zijn. Van de dag hebben jullie al genoten.

  2. Rob en Caroline GEFELICITEERD. En wat een prachtig verhaal, waarin jullie aanwezig zijn maar tegelijk de “wereld” insluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *