Jeuk opmerkingen

Ik ben in zo’n stemming om even wat irritaties van me af te schrijven. Er gebeurt zo veel idioots om ons heen dat wijzelf het kennelijk nodig vinden om daar nog een schepje bovenop te doen.

In willekeurige volgorde met commentaar:

‘Mijn kind moet het zelfde kunnen als alle andere kinderen’….. Arm kind. Laat het kind datgene doen wat hem of haar past, ook als het een beperkt kind is in welke zin dan ook. En leg jouw kind uit dat altijd andere kinderen zullen zijn die bepaalde dingen wel kunnen die hij of zij nooit zal kunnen. Concentreer je op wat je wel kunt.

‘Eindelijk luistert de overheid naar mij’….. Zo. En wie ben jij wel dat de overheid speciaal naar jou moet luisteren. Behartig je een groter belang of wil jij net als zoveel anderen stomweg je zin hebben.

moet doe‘Als ik ergens niet tegen kan dan is het wel mensen die mij vertellen wat ik moet doen’….. Mijn hemel. Je zult zo iemand als dokter, tandarts, schuldhulpverlener of instructeur tegenkomen. Of als teamlid.

Bovenstaande doet me direct denken aan die 50 (!) chauffeurs die in de file op de snelweg voor de tunnel binnen het kwartier omdraaien, tegen het verkeer inrijden en via de oprit er weer afrijden. Waarschijnlijk riepen ze iets als ‘dat bepaal ik zelf wel’.

‘Ik ben heel goed in staat om mijn eigen keuzes te maken’……Welkom in wereld van Trump, Erdogan, Poetin en nog zo’n stel. Neen! Eigen keuzes maken is razend moeilijk. Als je denkt dat dit niet zo is dan begrijp je echt niets van je onbewustzijn en van beïnvloeding.

‘Ja, maar je denkt toch niet dat ik dat gelezen heb’….. Dat je het niet gelezen hebt is prima hoor. Maar onthoud je dan van commentaar.

Zo, dat voelt beter. Laten we eerst maar eens kijken en beluisteren wat voor idioots wijzelf allemaal uitkramen voordat we alles en iedereen betichten van imbeciliteit. Of doe ik dat nou juist zelf? Dat zou natuurlijk best kunnen. Helaas heb ik geen tieners meer in huis die me consequent corrigeren.

Dat brengt me op de volgende vraag: Wil jij svp reageren met jouw grootste jeukopmerkingen? Wie weet voel ik me wel aangesproken. Misschien kan ik er dan wel iets mee doen. Jij bent een lezer wat betekent dat jij niet alleen in jezelf geïnteresseerd bent. Toch? De reden om dit te vragen is heel simpel: Ik wil niet zo worden of zijn als al die mensen die ik bekritiseer. Dat is een levenslange uitdaging die de moeite waard is.

Laten we voorkomen dat we zelf idioot worden en dat idioot worden overlaten aan alle schreeuwlelijkers van deze wereld. Van hoog tot laag. Van je afschrijven helpt daar bij (bij mij in ieder geval wel). Net als naar de juiste muziek luisteren op het juiste moment. Terwijl ik dit schreef had ik snoeihard ‘With a little help from my friends’ van Joe Cocker opstaan…… Ik denk zo maar dat ik dat nummer nog een keer ga draaien.
Rob Franse, 17 juli 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *