Voldoening! Dat wens ik jou toe.

Ga in gesprek.
Maak er tijd voor. Luister. Laat het tot je doordringen. Herkauw het. Geniet er van. Leer er van. Verrijk je zelf …………. En op naar het volgende gesprek.

Eind 2016 schreef ik: ‘Zo ga ik 2017 ook starten: Het toepassen van de Gulden Regel, tijd nemen voor die zaken die er echt toe doen, blijven reflecteren en afstand nemen van alles wat “stoort”.’

En het is nog gelukt ook. Ik ben er tevreden over en ga er mee door. Ik ga door met het toepassen van de Gulden Regel, met het houden van goede gesprekken en met reflecteren. Het zijn vooral de goede gesprekken waarop ik met veel genoegen terugkijk. Ze hebben me aan alle kanten verrijkt. Ze hebben me verrijkt door de andere en nieuwe inzichten die deze gesprekken opleverden. Het heeft me weer een beetje wijzer gemaakt. En daarmee tevredener. Het gaf voldoening. En naar ik mag hopen geldt dat ook voor mijn gesprekspartners.

Kan een mens meer wensen? Ik denk het niet. Daarom wens ik jullie allemaal veel mooie gesprekken toe. Mooie en goede gesprekken en de voldoening die daar bij hoort.

Wellicht ten overvloede: Gesprekken zijn iets heel anders dan discussies of smalltalk. Goede gesprekken leveren iedereen iets op. En voldoening is iets diepers en minder vluchtigs dan geluk of genot. Met ‘De beste wensen’ bedoel ik dus iets anders dan ‘gelukkig nieuwjaar’. Ik bedoel dat ik jou veel voldoening wens, maar ja ‘voldoenig nieuwjaar’ klinkt natuurlijk echt niet.

Daarom:
De beste wensen dus voor 2018!

Rob Franse, 28 december 2017

2 gedachten over “Voldoening! Dat wens ik jou toe.”

  1. Wat betreft je voorzichtig doen met….: wat mij betreft helemaal niet doen. Nou ja: een enkel glaasje champagne dan….
    Hij is weer mooi, Rob. Volgend jaar graag lesjes hoe je dat nou doet: goede gesprekken voeren.
    Hoe dan ook: een goed 2018 toegewenst!

  2. Best Rob, ook voor jou en Carolien en andere naasten een prettige jaarwisseling en de beste wensen voor 2018 en veel nieuwe prikkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *