“Jullie lijken wel beesten”, aldus de Fabeltjeskrant

Gisteren moest ik plotseling denken aan Meneer de Uil, de wijze voorlezer van de Fabeltjeskrant. Ooit riep hij aan het einde van een uitzending, nu al heel lang geleden: “Dieren, dieren! Jullie lijken wel beesten!” Ik meen dat Bor de Wolf toen al naar het enge bos was vertrokken……

Tsja, zouden ze in Verenigde Staten ook een eng bos hebben waar je naar toe kunt vluchten? Bijvoorbeeld na het ongelooflijke gebeuren wat “Republikeinse Conventie” heet? Zouden ze in het Verenigd Koninkrijk een bos hebben waarheen je kunt vluchten? Of in Turkije?

Ik wil vanaf deze plek iedereen feliciteren die van mening was dat er te veel politieke correctheid was. Die vonden dat er “gewoon gezegd moest worden wat er gezegd moest worden”. Zowel in de politiek als op sociale media. Het is jullie namelijk gelukt. De correctheid is weg. Er wordt nu daadwerkelijk gezegd wat men zo graag wilde zeggen. Hoera.

En nu? Zijn jullie er blij mee? Zijn de emoties gelucht?

Hoe denken jullie nu verder te gaan?

 

 

“Dieren, dieren…..Jullie lijken wel beesten…..”

En hoe lossen beesten hun geschillen op?

 

 

Rob Franse, 23 juli 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *