DE open plek in het bos deel 2

(storytelling; deel 1 verscheen op 11 september 2015)

 

Met een op het oog verbazend gemak worden vrij snel en heel precies enorme betonplaten van een enorme vrachtwagen gehesen en keurig naast elkaar op de nieuwe muren gelegd. Voorgespannen en deels holle platen (zogenaamde kanaalplaten) met een lengte van 16 (!) meter, een breedte van 1,30 meter en een dikte van 42 cm. Dat weegt 8.000 kg per plaat.

Waarom? Om een ruimte van 430 m2  (16 x 26) te maken zonder (!) in de weg staande palen. Daar kun je dus 400 man kwijt voor een presentatie. 3 Muren zijn geheel gesloten, de 4e muur bestaat voornamelijk uit glas, ligt op het noorden en kijkt uit over een vijver, waarbij de waterspiegel op ca. 1,5 meter ligt……..

De platen zijn niet alleen plafond, ze zijn tevens de vloer voor een wintertuin a la het Grand Palais in Parijs. En dat gaat over een paar weken gebouwd worden. Staal en glas. Heel bijzonder.

En ja, ik ga ook dan weer kijken. Het is imposant om zoiets gebouwd te zien worden. Waarbij het ook bijzonder is dat zo’n gebouw nog steeds het karakter heeft van een open plek in het bos. En het bos in stand blijft.

Bovendien is het enthousiasme waarmee Hans vertelt over zijn geesteskind een beleving op zich. En ja, daar komt een glas wijn en een goede sigaar aan te pas.

Waar dat gebeurt? In Baarn bij het bomencentrum. Alles daarover kun je lezen op www.bomencentrumnederland.nl . En het nieuwe gebouw gaat heten “Jardin d’Hiverre”.

 

Rob Franse, 20 januari 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *