Wát is een ramp?

Het staat er letterlijk op de voorpagina van het AD van vandaag: “Veel ouders klagen daarover, omdat ze graag 2 weken op vakantie gaan, maar elke school er verschillend mee omgaat. Dat is een ramp”. De kop er boven is: “Einde aan chaos rond meivakantie”.

En op pagina 2: “Niet luisteren? Ja, dan slaat de vlam in de pan”.

Ergens verderop staat ongetwijfeld geschreven dat het ook een ramp is dat we niet meedoen aan het EK. Want nu kunnen we de straat niet versieren met oranje weetikveelwat.

NOS.nl meldt om 13.44 dat het nu al vol files staat: Vakantieverkeer! Iedereen wil nu direct naar z’n vakantieadres.

En kort daarvoor schrijft NOS.nl op dat mevrouw Walvisch van de PO-raad vindt dat er gekeken moet worden naar wat goed is voor leerlingen, want “vooral bij die lange schooljaren zijn kinderen tegen het einde bekaf”.

Ach ach ach ach. Ach gossie. Ik heb het dus helemaal verkeerd begrepen. Ik dacht dat een ramp iets was als de oorlog in Syrië. Wellicht de werkeloosheid en de daaruit voortvloeiende ellende. Ouderen die verstoken blijven van hulp.

Maar nee!, Ik heb het fout! Helemaal fout! Het is een ramp dat er in ons leven wellicht een paar jaar zijn dat het ene kind nog op de basisschool zit en de andere vervolgonderwijs heeft en dat de overlap in vakanties maar een week is. En dat we dus maar een week samen op vakantie kunnen in mei. Ach, die uitgeputte kinderen; die moeten toch echt in mei 2 weken op vakantie!

Lieve droeftoeters en sufkutten, ik heb met jullie te doen. Erg naar. Al eens overwogen om lekker thuis te blijven? Lekker in je pyjama hutten te bouwen in de woonkamer? Heb je nog wifi ook. En je ontwijkt de filestress die door deze “oplossing” alleen maar groter wordt.

En over die gasten die roepen dat als er niet geluisterd wordt “de vlam in de pan slaat”? Tsja, dan bestorm je toch gewoon een opvanglocatie voor oorlogsvluchtelingen. Vind ik logisch wanneer de overheid jouw facebook pagina niet gelezen heeft.

Plotseling krijg ik enorm veel begrip voor die onderwijzeres die een kind op z’n stoel vastbond (ook een berichtje van vandaag). Er werd vast niet voldoende naar het kind geluisterd. Bovendien was hij hard aan vakantie toe. Ergens ver weg. Heel ver weg. Hélemaal fout van die onderwijzeres.

Dus even samengevat: Je bent het eerste het beste individu wat echt overal recht op heeft en je bent behept met een weloverwogen mening. En je krijgt niet 100% wat je wilt. Dat is dus een ramp, begrijp ik nu……….

Tsja, dan heb ik toch weer wat geleerd vandaag.

 

Rob Franse, 16 oktober 2015

Eén gedachte over “Wát is een ramp?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *