M’n 60e levensjaar………….

7 oktober 2015,

 

Tsja, jongelui. Binnen het uur begin ik aan m’n 60e levensjaar.

Joe Cocker staat op: Greatest hits. Het laatste nummer is “With a little help from my friends (live)”. Bijna melancholiek zou ik willen zeggen “dankjulliewel!”.

Ik twijfel nog tussen 2 verschillende wijnen. Een heel mooie Shiraz uit Zuid Afrika of een oude Rioja Finca la Pica. Misschien is oud een minder goed plan.

Hoe zei mijn oma dat ook al weer ( ze zou inmiddels 116 zijn….): “Wat wil iedereen worden maar niemand zijn? Oud!”

Maar ho ho. Ik bepaal zelf wel wat oud is. Geërfde eigenwijsheid en zelf opgebouwde levensenergie zal ik maar zeggen. Precies; met een beetje hulp van (dank je Joe….).

Of ik dat ga vieren? Jazeker; met z’n tweeën. Hoe? Nou, eerst een mooie fles wijn. Daarna een goede nachtrust ( ja ja, dat hoort bij de leeftijd) en morgen lekker een dagje Amsterdam. En ik denk dat we beginnen met een rondvaart (ha ha). De laatste keer was meer dan 35 jaar geleden (we hadden Amerikaanse familie over).

Of ik wensen heb? Of jullie welkom zijn? Ja en nee.

Mijn wens is dat jullie allemaal in de komende 24 uur een goed glas inschenken en met een glimlach na de eerst slok zeggen “gezondheid Rob. Blijf lachen. Dan doe ik dat ook”. Bovendien: Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.

En nee, jullie zijn niet welkom (grinnik). Het 60e levensjaar ingaan (heel juist, ik word dus 59) vier je uitgebreid in zeer kleine kring. In zéér kleine kring. We zullen beginnen na te denken over het eventueel vieren van m’n 60e verjaardag. Ik geloof niet dat ik ooit eerder over zo iets vreemds heb nagedacht.

Hoe dan ook, melancholie en een serieuze ondertoon borrelen samen omhoog, ik wens jullie allen toe dat jullie net zo van het leven mogen genieten zoals ik dat doe.

Proost!

 

Rob

 

O, Het is trouwens de La Vigne Estate Shiraz 2009 uit Zuid Afrika geworden die gezelschap heeft gevonden bij een Olifant Corona 2014. Aahhhh…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *