Lees dit even. Neem een voorbeeld aan Rugby!

Zelden heb ik zo lang op het puntje van m’n stoel gezeten als bij de WK rugby wedstrijd tussen Zuid-Afrika en Japan. Met een sensationele winst voor Japan. Oprechte emoties. Ware heldenmoed. Fantastisch sportmanschap waar niet alleen sporters maar echt iedereen een voorbeeld aan kan nemen.

Ik weet het. Ik klink nu als Koot en Bie met hun tegenpartij en hun motto “Geen gezeik, iedereen rijk”. Maar lieve allemaal, echt iedereen ging trots en tevreden het veld af. Niet alleen de beide teams maar ook de briljante scheidsrechter waar menig manager en opvoeder een voorbeeld aan kan nemen. Wat een rust en wat een autoriteit.  Hij overlegt met de spelers en niemand wordt boos…..Oh ja,  ook al het publiek keerde tevreden en gelaafd huiswaarts. Iedereen (dus) rijk.

Kijk de komende weken maar eens een wedstrijd van het WK rugby. Vergelijk het met jouw sport, jouw werk, jouw opvoeding, jouw regering. Oprechte emotie en beleving met respect voor autoriteit.

Misschien moeten we iedereen verplichten om eerst maar eens 7 jaar rugby te spelen, 3 jaar rugby coach en 3 jaar rugby scheidsrechter te zijn. Daarna mag je pappa of mamma worden, manager of politicus.

O ja, kijk gewoon en beleef het. Geniet er van. Meer niet.

En vooral veel plezier met de haka!

 

Rob Franse, 19 september 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *