Wat te doen met een fietstassendief?

Echt heel bizar. Mijn echtgenote stalt op een meer dan regenachtige dag haar fiets met fietstassen in de klemmen naast de bushalte. De bushalte bevindt zich in het volle zicht tussen een drukke weg, een druk fietspad en een veel belopen voetpad. Ook de fietsklemmen zijn in het volle zicht. Een paar uur later wil ze haar fiets weer ophalen en bemerkt dat haar fietstassen zijn verdwenen! Zijn ze weggewaaid? Kansloos; ze zaten echt vast. Zijn ze gesmolten in de regen? Neen, ze waren van plastic (n de kleur fel blauw). Zijn ze per ongeluk door iemand meegenomen? Pardon…..Je neemt niet per ongeluk fietstassen mee; dat merk je gezien hun omvang en hun gewicht. Dus moeten ze wel gestolen zijn.

Maar wie steelt er dan op klaarlichte dag op een druk punt een paar fietstassen? Je bent er nog even mee bezig ook om ze los te maken en ze, neem ik aan, op jouw eigen of gestolen fiets vast te maken. Wat een brutale vuile fietstassen dief! Of zou het misschien een echte droeftoeter zijn? Een heel arm iemand die van z’n laatste geld iets gekocht heeft voor zijn of haar nog armere kleinkinderen? En dat het tasje waar het in zit begint door  te lekken? En toen gedacht heeft, huilend en wel, die fietstassen zijn de redding voor wat ik gekocht heb van m’n laatste centen? Het zou kunnen toch?

Het kan ook een buschauffeur geweest zijn natuurlijk. Misschien wel verblind door de te felle blauwe kleur heeft hij ze in zijn boosheid er afgehaald en weggegooid. Of een dronken plaatsgenoot die niet de bushalte wilde bevuilen en keurig in de tassen gekotst heeft. En vervolgens dacht: Ik kan het niet maken om die fietstassen vol kots aan die fiets te laten hangen. Misschien was het wel een kotser die helemaal niet dronken was maar gewoon ziek. En ze mee heeft genomen om ze uit te wassen. En ze straks weer bij de bushalte komt terugbrengen. Nu ik er over nadenk: Iemand met 2 honden die zo de pest hadden aan de regen en die fel blauwe kleur dat ze lekker hun tanden er ingezet hebben. En dat het baasje de tassen aan het repareren is?

Maar stel nu eens dat het toch gewoon een brutale vuile fietstassendief was? Zo’n naar gluiperig gauw diefje? Wat zou ik daar nu mee willen doen wanneer ik hem betrapte? Of haar, wat natuurlijk ook kan? Moet ik dan roepen: Hé, vuile fietstassendief, geef eens gauw terug? Of moet ik hem of haar in de houdgreep nemen voor een paar uur tot de politie komt? Of opsluiten in de gestolen fietstassen?

Ik weet het natuurlijk niet. Maar ik vraag me wel af: Wie, waarom en wat doe je nu met die fietstassen? Want je blijft hoe dan ook een vuile brutale fietsassendief.

En een vreselijke droeftoeter natuurlijk.

 

Rob Franse, 29 juli 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *