Dan toch maar humor?

Het was me een bizarre week…….In het begin van de week lukte het me nog om me vooral te verwonderen in plaats van me te ergeren. Maar naarmate de week vorderde, en de berichten over IS en Griekenland het toch al heftige nieuws overschaduwden, dreigde verwonderen zelfs te veranderen in zorgen!

Maar dan is er Youp van ’t Hek op de achterpagina van de NRC! Nadat hij, wat mij betreft,  de laatste weken redelijk plichtmatig had geschreven, knalt hij er nu een ouderwets goede column uit. Met dank aan Hans de Boer en zijn labbekakker uitspraak. En dan begrijp ik ook eindelijk het nut en de zin van de verschijning Hans de Boer als werkgevers voorzitter. Niemand die nog werkelijk geïnteresseerd is in wat de werkgevers wel of niet gaan doen. En welke afspraken ze niet gaan nakomen. Wat een prachtige afleidingsmanoeuvre en wat een mooi duo, aangever (de Boer) en afmaker (van ’t Hek) zijn jullie. Iets waar Asscher met z’n nieuwe wet en de EU met het Griekenland drama een voorbeeld aan kunnen nemen.

Voor diegenen die Youp niet gelezen hebben een paar van z’n mooiste zinnen:

·         Is de echtgenote van de Boer zo’n op skistokken steunend rugzakjes exemplaar, die het zelf ook allemaal niks meer kan schelen?

·         Bestuurskakkers hebben doorgaans rammelderammelhuwelijken en redden die door zeven avonden per week van huis te zijn

·         Labbekakkers krijgen uit de familie een maandelijkse toelage onder voorwaarde dat ze zich niet in het familiebedrijf vertonen

Maar eigenlijk moet je natuurlijk het stuk in z’n geheel lezen.

Waarom ik het dan toch opschrijf?

Omdat humor je niet alleen even doet vergeten wat er soms aan ellende is, maar vooral omdat je vervolgens wat lichtvoetiger de wereldproblemen leest en daar mee in een ander denkpatroon komt. Een denkpatroon waarmee je vaak veel beter in staat bent om welk probleem dan ook aan te kunnen.

Ik wens jullie veel humor toe!

 

Rob Franse, 28 juni 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *