Leuk! Ik heb er zin in.

Ja, dat gaan een paar mooie dagen worden. En het is eigenlijk al begonnen met mooi lenteweer en het me verheugen op de dingen die gaan komen. In één keer wordt alles groen in de tuin. Mussen, merels en een specht zijn drukker dan druk. Zoveel nieuwe energie slaat gewoon over.

Morgen hebben we gasten die we gaan laten genieten van een echt Italiaans maal. Jawel. Dus lekker lang tafelen, veel praten, pure gerechten en goede drank. Ik moet eens goed nadenken wat ik daarbij ga schenken. Gelukkig is dat één van m’n hobby’s. Tot mijn genoegen zijn het niet alleen sigarenverkopers maar ook sigaren liefhebbers. Kortom: Veel ingrediënten voor een mooie avond.

Zaterdag gaan we bouwen. Letterlijk. Hulptroepen staan klaar, materiaal is afgeleverd, voorwerk is gedaan. Wat we gaan doen? We gaan de veranda helemaal achter in de tuin vervangen. Iedereen die wel eens bij ons in de tuin is geweest was altijd verrukt over de veranda, door ons liefdevol club genoemd, tot hij of zij verschrikkelijk de kop stootte. Ach, de oude club was niet alleen te laag, hij was ook gewoon op. Het verval was ingetreden. Dus de nieuwe club komt op exact de juiste hoogte, wordt wat kleiner, net wat beter gesitueerd, degelijker en met een mooi getemperd licht doorlatend dak. Als alles goed gaat dan zit zaterdag einde dag het dak er op! (de palen staan al). We kunnen niet wachten. De tuin met ideale plek om te lezen, te mijmeren, te schrijven, te drinken, te eten…..Kom vooral langs!

Zondag wordt een dagje tuin inrichten en de bouwrestanten opruimen. Caroline kan natuurlijk niet wachten om al haar leuke meuk een plekkie te geven, de tafel ideaal te positioneren, alle potten op de juiste plekken te zetten en super plekjes te creëren. En ik trouwens ook niet. In gedachte zie ik ons einde middag al zitten met een mooi bier in het juiste glas. Genietend en weer nieuwe plannen makend.

Ach, de wereld kan zo mooi zijn……..

 

Rob Franse, 9 april 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *