Tijd voor leuke dingen!

Pffff. Het is nog niet eens dinsdagavond en nu al mag duidelijk zijn dat dit niet de leukste week ooit is.

Nu kun je de komende alinea overslaan en verder lezen vanaf: “Wat gaan we daar aan doen?”

De maandagmorgen begon met een niet werkende PC; het duurde alles bij elkaar tot een uur of drie (en wat geld) voordat alles weer werkte. Het was de opmaat voor meer. Vandaag m’n aangifte gedaan; ik wist dat de gemiddelde aangifte ca. 150 Euro zou tegenvallen………was het maar waar. Ondertussen is er een vliegtuig neergestort, heb ik het interview van Astrid Holleeder gelezen in het NRC en in diezelfde krant een eng artikel over big brother is watching you, wat een feit kan worden voor iedereen met een kantoor baan. Ondertussen op de PC een stukje kamer debat gezien over beloningen voor het top management van de  banken. Diezelfde PC vertelt dat we morgen veel regen krijgen en m’n agenda zegt dat ik door die regen naar het verpleeghuis van m’n moeder mag, o.a. om met familie van medebewoners en het personeel te praten. Straks krijgen we 4 eters ; ook dat wordt nog spannend want ze werken allen in de gezondheidszorg.

Wat gaan we daar aan doen?

Allereerst Robbie Williams live at the Albert opgezet; beetje hard. Pilsje, sigaartje…….Gekeken wat we gaan eten; dat wordt zalm lasagne. Lekker. Zet ik een pinot grigio bij. Voor vanavond  de eerste 4 albums van Guust Flater klaargelegd. Me voorgenomen voor het bezoek aan moeder van morgen me op te laden in het oude centrum van Haarlem. Regen of geen regen. Joe Cocker op CD mee voor de terugweg. Proberen de onderwerpen voor het diner straks luchtig en leuk te houden.

Laf?

Misschien. Misschien ook bij gebrek aan betere alternatieven voor ellende en ander ongemak. Anderzijds, wanneer ik zelf wat opvrolijk dan ben ik ook beter in staat om van alles het hoofd te bieden. Misschien zelfs anderen op te vrolijken.

In het kleine boek van wijsheid van Winnie-de-Poeh lees ik dat hoe langer je nadenkt, hoe duidelijker wordt dat er geen echt antwoord is. En even verderop staat geschreven: Wie een ballon krijgt kan nooit afvrolijken.

En zo is het nu maar net

 

Rob Franse 24 maart 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *