Genieten van een mooie maaltijd!

We hebben weer eens met z’n tweeën ruim een uur gedaan over de maaltijd. Van tijd tot tijd moet er iets nieuws op tafel komen. Vanavond was zo’n moment. Caroline had zich gestort op een quiche met zuurkool en zalm. Jawel. Mijn bijdrage was een Chablis 1er cru fourchaume la Chablisienne 2008. We waren erg tevreden met elkaar en het diner. Maar ho! De lol ligt er natuurlijk in om te bedenken hoe het nog mooier zou kunnen. Dat resulteerde in het idee om volgende keer gerookte zalm te doen in plaats van rauwe zalm, Emmenthaler in plaats van Munster en een volwassen Riessling in plaats van Chablis. Zie daar onze bijdrage aan ons aller culinair welbevinden. Hoe leuk kan het leven zijn.

Op dit moment, tussen  maaltijd en  Armagnac met sigaar in, is het heerlijk om even terug te kijken op een droge en relatief zonnige februari dag. Een dag waarop we tevreden de resultaten van Ronald, Hidde en Ron (hoveniers van beroep) in volle glorie konden beschouwen. Het nieuwe terras achter in de tuin, zo gemaakt dat ieder straaltje zon meegenomen kan worden in de ideale combinatie van comfort, fauna en flora lacht ons tegemoet. Het nodigt ons uit de volgende stappen te zetten. Beplanting ! Heerlijk. Straks bij Krijn Spaan de allermooiste planten uitzoeken.    Hoe leuk kan het leven zijn? Zo leuk.

En over niet al te veel tijd schrijf ik dit stukje vanaf m’n nieuwe terras in de ondergaande zon tussen m’n nieuwe planten. Ik kan niet wachten.

Ik wens jullie alvast een heel mooi voorjaar toe.

 

Rob Franse, 27 februari 2015

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *