Wij willen wel héél veel.

Probeer het maar eens. Blader het eerste katern van een krant door en beperk je tot de koppen. Of doe hetzelfde met NOS.nl. Kijk maar eens hoeveel artikelen beginnen met een persoon, een instelling, een samenwerking, een protestbeweging, een politieke partij, een bedrijf, een vergeten groep en wie al niet meer die ‘iets willen’. Tel daar vervolgens bij op wie er allemaal ‘iets juist niet wil’. Het is zo ontzettend veel! En het is al weken aan de gang.

Interessant hoor, die verlanglijstjes. Die wensen. Soms zelfs die oplossingen. Veel van dit alles is netjes verpakt maar het komt er op neer dat ‘we’ vinden dat ‘anderen’ iets moeten doen wat voor ‘onszelf’ kennelijk belangrijk is.

Stel nou eens dat ik een goede fee ben (ja, dat valt niet mee om je dat voor te stellen). En stel nou eens dat ik zoals gebruikelijk 3 wensen in vervulling kan laten gaan. Stel nou eens dat ik dat eerlijk wil doen en iedereen wil aanhoren. Dan ben ik alleen daarmee al maanden en maanden bezig. En dan heb ik het nog niet over de spijtoptanten die na verloop van tijd ‘toch iets anders willen’. Wat ik ook zou besluiten, 99, 9998 % van die wensen kan ik dus niet vervullen.

Stel nou eens dat ik geen goede fee ben maar een informateur……. Dan zou ik toch binnen die paar maanden iets roepen als ‘Zoeken jullie het lekker allemaal zelf uit!’. Of: ‘Kunnen jullie dan niets zelf’.

Of ik bedenk iets héél slims: Ik laat geen enkele wens in vervulling gaan voordat ‘men’ bereid is tot samenwerking.

Het zou mij even rust geven. Dat is ook precies wat ik nu ga doen. Even rust nemen, even niet schrijven maar rustig kijken hoe zich dit alles gaat ontwikkelen.

De groeten 😊


Rob Franse, 3 juni 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *